tiistai 30. kesäkuuta 2009

Vetouistelua, aurinkoa ja kuhaa

Haasteellinen uistelukeli kuhanpyyntiin. Aikansa kun härnää pohjassa "jöröttäviä" asemakuhia tulee se hetki, jolloin kalan kärsivällisyys pettää ja viehe saa kyytiä. Parin ison yksilön karkuutuksen jälkeen onnistuimme saamaan muutamia yksilöitä veneeseen näytille. Kelattavaa riitti tälläkin kertaa.


Tällaisia yksilöitä tällä kalastusretkellä.

torstai 25. kesäkuuta 2009

From spinning to trolling

All kind of fishing in Lake Nuasjärvi. We started with traditional line rod and hook fishing and also spinning with jigs. We managed to catch a few small perches.


Later on trolling with better results.

Aurinkoinen aamupäivä uistellen

Todella lämpimät auringonsäteet hellivät Nuasjärvellä vetouistelevia kalamiehiä ja -naisia. Kelattavaa riitti. Kuha oli jälleen kerran pääroolissa.


Välilaukaisimiin viritetyt räminävieheet antoivat kalaa tasaiseen tahtiin.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Puoli vuotta Jouluun...

Mitähän sitä tekisi sillä välillä? Jos vaikka "muutaman" kerran kävisi kalalla.


tiistai 23. kesäkuuta 2009

Kuhan nousua odotellessa

Mökkivälinein toteutettu kalastusteorioiden oikeiksitodistamisreissu Oulujärvellä ei antanut haluttua tulosta, ts. teoria jäi oikeaksitodistamatta.

Aamupäivällä tehty jigikalastusreissu kertoi asemakuhien jöröttävän vahvasti pohjan tuntumassa. Illan "hämärässä" tehty uusintareissu kertoi kuhien nousseen vain vaivaisen metrin puolitoista pohjasta ja kaikenlisäksi eivät olleet aktiivisia käymään pyydykseen. Muutamia keskenkasvuisia kävi veneessä, sekä jokunen ahvenainen.

Teorian testaaminen jatkuu, jahka näille korkeuksille saapuu normaali iltahämärä.


maanantai 22. kesäkuuta 2009

Kirkasta ja kuhia

Mikä on kun miestä ei hymyilytä? Taitaa kirkkaus vetää kulmat kurttuun (ja myöhemmin illalla otsan). Kartoitusreissu antoi saaliikseen mukavia kuhia. Pohjan tuntumassa makoilleet asemakalat nousivat pikkuhiljaa syönnökselle ylempään kerrokseen, josta ne oli helpompi tavoittaa.


lauantai 20. kesäkuuta 2009

Lomalla - verkkopyyntiä ja Juhannusahvenia

Koleat (perinteiset) Juhannussäät kehoittivat etsimään pipot päihin. Koukkuihin ja pyytöihin eksyi muutamia piikkiselkiä, sekä kuhia että ahvenia ja myös siikoja. Siiat olivat hyvin yleisä saaliskaloja kyseisillä verkkovesillä vielä 15v sitten, mihin lie kadonneet, onkohan kasvavalla kuhakannalla osuutta...



Keskituhdon silmäparit seuraavat tarkasti papan verkonkäsittelyä ja saaliin irroittelua. Saa nähdä jatkuuko passiivipyytämisen perinne tuleville sukupolville?



lauantai 13. kesäkuuta 2009

Polttarikinkerit

Troplan - Vuokatti Fishing sai järjestettäväkseen vesistöpainotteiset polttarit herraseurueelle. Seurueessa herroja Rovaniemeltä Vantaalle.

Illan sankari (menetetty mies).


Koska kyseessä on kasvi- ja eläintieteiden ammattilainen ja kalastuksen innokas harrastaja, halusimme testata soutu-uistelutaidot. Järveltä ei ollut lupa palata ilman saalista.


Tässä kisassa ei kaloilla ollut alamittaa. Pitkin hampain jouduimme hyväksymään kilpailukalan. Epäilimme vilppiä, mutta tuomarineuvostolla ei ollut tarjota mitään konkreettista kilpailusuorituksen hylkäämiseksi. Saalis mikä saalis.

Seuraavaksi sullouduimme Miss Piggyn kannelle ja tuikkasimme plaanaten läpi Sotkamon Vuokatin Viinin tilalle. Alkulan Eväslaiturilla Nils Colliander toivotti meidät tervetulleiksi viinitilaesittelyyn ja viinin maistoon.


Veneen Kärppä-miehet hieroivat silmiään kahdesti nähtyään Nilsin tervetulovaatetuksen.


Paluu Nuasjärvelle sujui leppoisan vauhdikkaasti OptiMaxin tuuppaamana.


Palatessa käytimme siimoja suorina kuha-apajilla ja hetkessä sankarimme pääsi mittilöimään voimiaan valtaisan vastuksen kanssa.



Mieluinen saalis.

Mikäli mielessäsi vastaavanlainen illanvietto, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

perjantai 12. kesäkuuta 2009

Vesillä, hyvällä kelillä

Hyvät porukat ja kalaa, niin mikäs siinä on vesillä ollessa. Hauen pulikoitten sekaan mahtui muutamia kuhiakin. Tässä poijilla pari tonnista malliksi.


Vaikka Nuasjärvellä uisteltiinkin, välillä pumpattiin taimenta tosissaan ex. Pohjois-Karjala CUPin kisa-alueilla.

Päivän kalastusretket toteutettiin yhteistyössä Kainuun Kalamatkojen kanssa.

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Miehistön koulutus

Tuleva miehistö treenasi pyyntitaitojaan aurinkoisella Nuasjärvellä tällaisin tuloksin.


sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Viihdy Vuokatissa - Messut

Troplan - Vuokatti Fishing esittäytyi paikalliselle väestölle Viihdy Vuokatissa - messujen yhteydessä. Messut järjestettiin ensimmäistä kertaa. Kiinnostusta riitti ja mm. kuhanpyynti niksit ja vieheet olivat kysyttyä tavaraa.


Lisäksi messuilla oli nähtävillä mm. Sotkamolaisen puuseppä Juho Lipposen taidonnäytteitä.

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Good action in lake Nuasjärvi

After heavy windy days we finally got a nice calm day. A lot of reeling and fighting with pikes and pike-perches , arms was filled with lactic acid. We also managed to get a few doubles as shown in picture.



Thank's for the great day!