perjantai 24. syyskuuta 2010

Vuokatti Fishing vahvemmin esille

Tunnettu Vuokatti-brändi tulee jatkossa vahvemmin esille yritysilmeessä. Omalta osaltaan Vuokatti Fishing tukee ja vahvistaa Vuokatin näkyvyyttä. Koska yrityksen toiminta on profiloitunut kalastukseen liittyvän toiminnan ympärille, halutaan toimintaa kuvaava termi "Fishing" tuoda paremmin esille Vuokatti-brändin rinnalle.

"Vuokatti Fishing" otetaan vaiheittain käyttöön markkinointimateriaalissa ja www-ilmeessä kaudella 2011.





torstai 16. syyskuuta 2010

Haukijahdissa Nuasjärvellä

Uusi päivä, uusi järvi, vanhat kujeet ... näinköhän se vanha sanonta meni?

Joka tapauksessa malli toimi, kalaa nousi veneeseen ja ryhmä vakuuttui, että kyse on kalavedestä :)


Haukea pukkaa...

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Haukijahdissa Kiimasella

Kyllähän Kiimaselta "vähän" muutakin kalaa löytyy, mutta nyt pysyttelimme visusti hauen perässä. Reilusti karkeampi kala puuttui uistelualueilta, mutta hiukan pienempää tuli siihen tahtiin, että evästauon ajaksi piti ohjata vene "paksummille vesille". Oli vaarana, että menee hauet ja sämpylät sekaisin ;)

Uisteluretken päätteeksi Vuokatti Villas - Luhta - saunoineen, sekä pitopalveluyrityksen - Alkulan Eväslaituri - illallisineen tarjosivat loistavat puitteet jatkopalaverille.


Loppuposeeraus Vuokatti Villas - Luhta - laiturilla.


Iso-Kiimanen näytti jälleen kerran parhaan puolensa.

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Haukireissu Kiantajärvellä

On ollut sen verran (muka) kiirusta, ettei Sinttivintturi-Tervon kanssa ole ehtinyt kahdestaan kalaan, kuin viimeksi aikaisin keväällä.

Päivän teemana mikäpäs muukaan, kuin hauki. Paikkavalinta napsahti Sotkamon Kiantajärvelle, sehän sopi, koska itsekään ei ole joutanut ko. lutakossa pyytämään, sitten toukokuun lopun.

Vaikka osaamista ja kokemusta, ainakin kalenterivuosissa, hauenpyynnistä on paljon, siitä huolimatta joka kalareissu oppii jotain uutta, tämä on juuri tämän lajin suola. Ja sekin lasketaan uuden oppimiseksi, että muistaa ottaa käyttöön aikoinaan opitun pyyntitavan ;)

Ei paukkunut mörkökalat, mutta jyvälle päästiin.


Tervo, hauki ja mallistosta poistunut Bomber.


Ite insinööri

lauantai 11. syyskuuta 2010

Tutkimustyötä ja tunnustelua

Tämän kauden ensimmäinen taimenkannan kartoitusreissu kotivesillä oli positiivinen kokemus, vaikka ei kotiin asti tuomisia tullutkaan.



Voi hyvinkin olla, että taimenien selviytyminen kuhavaltaisessa vesistössä on todennäköisempää, kuin haukipainotteisessa järvessä. Toisaalta kuha käyttää ravinnokseen juuri sitä samaa kalakantaa, josta muodostuu taimenien pääsääntöinen ravinto.

Näyttää vahvasti siltä, että hauki on haviämässä kuhalle ravintokamppailussa. Tästä kielii mm. se, että hauki on vähentynyt oleellisesti perinteisiltä pyyntialueilta ja lisäksi haukea tavataan "oudoilta" alueelta. Tuskinpa haukikaan suostuu vapaaehtoisesti kuolemaan nälkään, ravinnon puute pakottaa kalan liikkeelle. Yksi merkille pantava piirre Nuasjärven hauissa on se, että ne ovat lähes poikkeuksetta erittäin laihoja.

Saa nähdä kuinka olemassa olevalle taimenkannalle käy ja kuhalle itselleen. Se jää nähtäväksi syökö kuha ajan oloon "itsensä hengiltä".

Tunnustelu jatkuu...


Laurin ensimmäinen taimen, tuskin viimeinen :)

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kuhan vaan vetasimme ...

... ja päälle joitamia haakia.

Herkässä on kipparin kaasukäsi. Vaikka kuinka haukiteemalla ollaan liikenteessä, niin ensimmäiset "köllit" (l. kuha) kaikuluotaimen näytöllä tiputtavat kummasti vetovauhtia.

... ja se oli sillä keltaisella :)


ps. osaa se Nuasjärvikin olla joskus vaikea

lauantai 4. syyskuuta 2010

RIB-venesafari

Vuokatti Fishing-kippari pääsi suurempien voimien herraksi, kun kipparille tarjoutui apukuljettajan paikka Vuokatti Safarin RIB-venesafarille.

Kalastusalus Big Mamalla on tehoeroa tähän Vuokatti Safarin RIB-veneeseen "vaivaiset" 435 hevosvoimaa. Arvaatte varmaan, että tuo "vaatimaton" tehoero tuntuu. Tunnetta ei voi sanoin kuvailla, se on koettava itse.

se on voima joka puhuu...