lauantai 3. huhtikuuta 2010

Perhepilkki-tapahtuma Särkisellä

Viimevuotiseen tapaan Sotkamon kalamiehet ja Kainuun Vapaa-ajankalastajat järjestivät nuorten ja lasten pilkkitapahtuman Särkisellä Vuokatissa.


Sumuisesta ja vesisateisesta säästä huolimatta kilpailuun ilmoittautui lähes 50 innokasta pilkkijää. Väkeä jäällä oli tuplaten, kun saatto- ja opasjoukot avustivat lapsia pilkkitouhuissa. Eritoten reiän kairaaminen usean kohvakerroksen lomittamaan jäähän oli hyvin työlästä, johon tarvittiin aikuisten voimia.

Lauri edellisvuoden tapaan oli innokkaana kirmaamaan kisaan. Olihan Laurilla puolustettavana viimevuodelta 2. sija, no eihän näissä kilpailuissa tärkeintä tietenkään ole sijoittuminen ja tälläkin kertaa kaikki osallistujat palkittiin. Kaiken kiireen keskellä päätimme raahata M/S Big Maman kisapaikalle, lapsilla vanhempineen oli mahdollisuus tutustua veneeseen ja sen varusteluun.


Pilkkipaikka oli ennakkoon päätetty. Sinne siis, mistä viime vuonna kirjolohi erehtyi vieheeseen.

Ei erehtynyt jalompi kala tällä kertaa nuoren pilkkimiehen vieheeseen, vaikka vuoronperää avannon uumenissa houkutusliikkeitään tekivät tämän kauden parhaimmat ottivieheet. Yksi särki ja jokunen ahvenainen.

Punnitus on ehdottomasti erilaisten kalakilpailuiden kiehtovin vaihe. Useat silmäparit seurasivat tiukkaan digivaa'an lukemia. Mukavaa oli, vaikkei lohta tullutkaan totesi Lauri kisan jälkeen.

Ennen varsinaisten tulosten julkistamista Sinttivintturit arpoivat Inarijärvellä vetouistelun SM-kisoissa saamansa sähköperämoottorin pilkkikilpailuun osallistuneiden kesken. Tässäpä olisi oiva tapa muillekin kilpauisteluvenekunnille kehittää ja tukea lasten ja nuorten kalastusharrastusta ;)


Tänä vuonna lehdistö oli myös kiinnostunut tapahtumasta. Lisää aiheesta Kainuun Sanomissa ja Sotkamo-lehdessä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti