sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Insinöörit kilpasilla

Kävimme ottamassa mallia "oikeista" kilpauistelijoista Honda-CUPin avauskisoissa Sapso- ja Kiantajärvellä.

Tällä kertaa oli vesillä kalastamassa veneellinen insinöörejä. Tottakai pakettiin sisältyi treenipäivä, jolloin "ajettiin" vieheitä ja niiden värejä, sekä syvyyksiä kohdalleen. Yksi tärkeimpiä treenin tavoitteita on tietenkin löytää aloituspaikka kisaan, sekä pari varapaikkaa, jos ns. ykköspaikka ei "jaksa antaa". Aloituspaikka ja varapaikat ovat niitä paikkoja, jossa kalaa on, tai sitä oletetaan olevan kisan aikaan, keliolosuhteet ja muut muuttuvat tekijät huomioiden. Myös se seikka puntaroidaan tarkkaan, saako kisassa kyseisessä paikassa kalastaa rauhassa vai meneekö omat ajolinjat pieleen ruuhkan vuoksi. Tässä maallikoille malliksi muutamia seikkoja, joita puntaroidaan treeneissä kovasti, välillä pääkoppa solmussa.


Mainion paikan löysimmekin ja oivan varapaikan kaveriksi. Ensimmäinen lyhyt läpiajo ykköspaikasta, "moks, poks ja läps", muutama hauki ja mukava kölli (kuha). Laajensimme vähän rinkiä (maallikoille pahoittelut terminologiasta) ja edelleen paukkuu samaan tahtiin. Se on siinä, siis aloituspaikka. Plaania varapaikkaan ja ykköspaikan uusinto, "moks, poks ja läps" ja vielä kerran "läps", neljä haukea, kaikki reilusti kisamittoja.


Tieto siitä, että keli muuttuu kilpailupäiväksi, kaihersi mieltä kovasti. Etenkin tällaisen "herkän veden" aikaan, jolloin veteen ei ole sitoutunut kovinkaan paljon lämpöenergiaa, tuulen suunnalla ja nopeudella on suhteessa suurempi merkitys, kuin esim. heinäkuun lopulla, jolloin vesimassat ovat lämmenneet tasalämpöiseksi paksulti.


Niinhän siinä sitten kävi, että kisapäivä on eripäivä. Siitä on taas kerran otettava opikseen ja siitä ei sitten enempää ;)

Pääasia oli, että insinöörit viihtyivät!

Onnittelut voittajille, meijän kylän miehiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti