torstai 19. toukokuuta 2011

Kevään ensimmäinen reissu Nuasjärvellä

Ahti muisti taas Anttia ja saamamiehiä, vaikka viime päivien saaliit ovat olleet Sotkamon järvillä tiukassa. Viileät kovat tuulet ja vesisateet eivät tunnetusti ole tämän seudun järvien kuhille kovinkaan mieleen. Hauki on niin innoissaan suvun jatkamisesta, ettei sitä nyt tapaa ns. paksulta vedeltä ollenkaan.

Saamamiehet.
Joka kevät alkaa samalla kaavalla. Talven vanhaa ja jo muutaman vuoden ikään ehtinyttä verkonraatoa nouse veneeseen joka kevät. Johtunee osittain siitä, että kausi tulee aloitettua ensimmäisten joukossa (ensimmäisenä) ja muut uistelijat eivät ole ehtineet raivata "vetoväyliä" puhtaaksi. Tällä kertaa ei mennyt omia vieheitä, riekaleesta löytyi muutaman vuoden ikäisiä vettyneitä kalikoita. Yhdellä puhelinsoitolla selvisi vieheiden entinen omistaja ... ei halunnut kalikoita takaisin vaikka tarjosin ... kumma tyyppi ;)

Perinteistä muutaman vuoden vanhaa kevätmyttyä.

Kyllä kalalla on aina mukavaa. Kiitokset seurueelle :)

1 kommentti:

  1. Juu hieno kalahan sieltä tuli. illlalla fileroitiin ja tänään kala oli jo pannulla. oli muuten todella hyvän makuinen kala, ei kaupan kalatiskin kalat pysty samaan. kiitokset antille hyvästä kalareisusta!

    VastaaPoista