perjantai 10. kesäkuuta 2011

Vuokatti Fishing MiniCUP

Taas jälleen kerran venekunnat kilvoittelivat keskenään vetouistelun merkeissä. Tavoitteena oli Vuokatti Fishing MiniCUPin voitto. Voiton symbooli, VFMC-trophy, koristaa jo monen suomalaiskodin takanreunusta, tai komeilee toimistopöydän reunalla muistutuksena kolleegoille siitä, kuka on todellinen kalamies ;)
Haluttu ja himoittu VFMC-trophy ;)
Kalapäivänä vallitsi loistava ilma, samalla kalastusoppaille myös erittäin haastava. Ilmoista kerrottakoon, että muutamaa päivää aikaisemmin alkanut helleallto oli lämmittänyt pintavedet lähes +20°C:een, mutta ainoastaan hyvin ohut pintakerros oli ehtinyt varaamaan lämpöä itseensa. Jo muutaman metrin syvyydessä vallitsi normaali kevätkesän lämpötila. Lisäksi viikolla alkanut männyn siitepölytys oli värjännyt veden paikoin hyvin kellertäväksi ja siitepölyä leijui vedessä, aurinko mollotti myös pilvettömältä taivaalta ja auringonvalo siroutui siitepölyhiukkasista lukuisiksi säteiksi. Siis poikkeuksellista ajankohtaan nähden, joku voisi tietenkin todeta, että selittelyn makua. Onneksi näillä leveysasteilla kalastaessa ei tarvitse selitellä :)

Venekunta Big Mama ruokatauon jälkeen valmiina uuteen "vääntöön"...
... ja venekunta Princess Vilma myös kuvut täytettyinä, kiitos Alkulan-tilan loistavat retkieväät.
Vaikka kyse onkin leikkimielisestä kalakilpailusta on henkinen sodankäynti samaa luokkaa, kuin oikeissakin kalakilpailuissa, kuten taustalta Princess Vilmasta ilmenee. Kilpailun ylituomarikin meinasi haksahtaa yhdessä vaiheessa retkuun, onneksi kipparikouksen aikaan valveilla ollut miehistö oli ajan tasalla :)
Saaliin vertailua hetkeä ennen palkintojen jakoa, tässä lähes 0.5kg ahven. VFMC-säännöt ovat yksiselitteisen selkeät, mutta aiheuttavat joka kerta "pientä" keskustelua, kuten kuuluukin ;)
Palkitut Alkulan-tilalla. Big Maman kipparille, VFMC-ylituomari A. Harjulle (tak.oik.) vasta ensimmäinen VFMC-pytty. Kuinkahan jatkossa, kestääkö kipparin pää menestyksen mukanaan tuoman paineen, pettääkö insinöörin teoreemat, vai sortuuko mies turhaan kikkailuun? Se jää nähtäväksi ;)
Ensikerran tavoite, vaiko yli 12 tunnin huiskinnasta lukkiutuneet hartiat (älä kokeile tätä yksin kotona) ;)
ps. kiitokset ryhmälle ja oppaille, loistavassa seurassa on erittäin mukava kalastaa :)

pps. nämä miehet kelpaisivat heittämällä kilpauisteluvenekunnan miehistöön, sen verran hyvin oppi meni perille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti