sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kala liikkuu ja käy pyydykseen ...

... on jokseenkin imelä ja puhkikulutettu kalastusfraasi, mutta pätee siitä huolimatta hyvin Nuasjärven kuhiin :)


Tämänkertaisen uisteluretken teemana oli "paluu juurille". Keskustelin tässä jokunen aika sitten kovan kilpauistelijan kanssa, kaikuluotaimen anturiproblematiikkaa ratkoessa, kilpauistelun onnistumisista ja epäonnistumisista ja todettiin mm., että hyvin usein käy niin, että uusi asia kalastuksessa hävittää usein monta hyvää vanhaa. Tyypillisimmillään tämä käy ilmi uusien vieheiden hankinnassa. Vanhat vieheet, juuri ne joilla vielä "männävuonna" kalaa nousi tolkuttomia määriä, jäävät pakkien pohjille pyörimään, tai kokonaan pois veneestä, kun uusi kapula astuu peliin. Eikös juuri lapsilla käy lelujen suhteen samoin ;)

Sen verran paljon kaiversi mieltä tuo keskustelu, että oli pakko pamauttaa uistelureissu samoin eväin, kuin 90-luvun puolivälissä, eli täyslaidallinen BOMBERIA PELIIN ... ja "vähän" punttia eteen, yksinkertainen lääke, joka todistettavasti toimii!

Älkää te, hyvät sunnuntaikalastajat, nyt kuitenkaan tämän luettuanne rynnätkö kauppoihin tyhjentämään hyllyjä Bombereista, päinvastoin, kalastakaa niillä vieheillä joilla olette saaneet kalaa ennenkin. Kun taas kilpakalastajan mieli on niin vahva, ettei siihen tämmöisillä jorinoilla saa vaikutettua, HAH!



Photos by Taneli Sutinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti