perjantai 27. elokuuta 2010

Katiskapyynnin lyhyt oppimäärä

Kaikenlaisia pyyntimenetelmiä on tullut vuosien varrella kokeiltua, enemmän tai vähemmän tosissaan. Jostain tuntemattomasta syystä johtuen katiskapyynti on jäänyt väliin. Toki onhan niitä huoltoasemaviritelmiä lioteltu lasten kanssa monen vuoden ajan mökkirannassa, mutta eihän sillä ole juurikaan mitään yhteistä ns. oikean katiskapyynnin kanssa. Ja nuo "huoltamokassit", kanaverkosta väänneltyjä kalapyytöjen irvikuvia.

Mitenkäs liikkeelle? Puhelin kouraan ja soitto Suomen ylivoimaisesti tunnetuimmalle katiskamestarille Hakalan Veikolle. Kerrottuani tarpeeni ja käyttötarkoitukseni Veikolle alkaa katiskapyynnin ohjeita ja opastuksia soljua puhelimitse tasaisen verkkaiseen tahtiin. Ja ohjeita riittää, ei missään mielessä kehuvaan sävyyn vaan kalojen luontaiseen käyttäytymiseen liittyviin havaintoihin nojautuvia faktoja. Taustalla Veikolla on tuhansien ja taas tuhansien tuntien omakohtaiset kokemukset, sekä laajan asiakaskunnan palautteet. Mies tietää mistä puhuu!

Käyttötarkoitukseen sopivat pyydöt löytyivät ja sattui vielä niin nätisti, että hyvä ystäväni kävi nappaamassa Korpilahdelta pyydöt kyytiin matkalla Vuokattiin.

Ei valjennut pihamaalla heti katiskan nielun läppien merkitys, mutta onneksi Veikko oli arvannut (tiesi), että kyseessä on uus-avuton katiskapyytäjä ja oli laittanut katiskoiden mukana tulemaan Katiskamestarin vuosi-DVD:n. Ei muuta kuin plätty koneeseen ja tuijottamaan. No, sieltähän se selvisi niiden läppienkin merkitys, kyllä on osaamattoman elämä tehty helpoksi ;)

Pari katiskaa veneeseen ja koepyyntiin...


Vesikoira Raita kavereineen matkalla katiskanlaskuun.


Tästä se lähtee, nielu oikein suunnattuna...


... ja pööki perään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti